Реклама

22 жовтня 2009 р.

Швидке читання новин

Ви переглядаєте багато сайтів у пошуках новин? Політичних, спортивних, освітніх тощо? Мабуть це забирає багато часу. Існує технологія поширення новин, яка називається RSS. Докладніше про неї можна прочитати тут. Вона дозволяє завантажувати статті, новини, повідомлення одночасно з багатьох сайтів, котрі використовують RSS.


1.Завантажити програму Snarfer.

2. Встановити програму. Встановлення досить просте. Натискайте Next і все буде гаразд.

3. Після встановлення інтерфейс програми буде англійською мовою. Для русифікації програми виберіть в меню Tools команду Add More Languages...


4. У програмі відкриється сторінка зі списком мов, які можна завантажити. Оберіть "русский":


5. З'явиться запит про завантаження файлу. Відповідаємо згодою. Після завершення скачування, запускаємо цей файл. Інтерфейс стане російськомовним. Український інтерфейс можна завантажити тут.

6. Тепер можна видалити зайві папки повідомлень (eBay Searches та інші). Натисність праву клавішу мишки по папці та оберіть команду Удалить.

7. Додати нові папки (за допомогою папок зручно групувати новини за темами) можна натиснувши кнопку "+" на панелі інструментів під рядком меню програми. Далі обираємо папка і називаємо її.

8. Додати стрічки новин. Завантажте браузер. Відкрийте сайт з новинами. Знайдіть позначку RSS або невеличкий малюнок:


9. Якщо такої позначки нема, то значить сайт не використовує цю технологію.

10. Якщо позначка все ж є, то  залежності від вашого браузера:

а) У Internet Explorer завантажиться сторінка rss, потрібно виділити адресу цієї сторінки (підкреслено на малюнку) і скопіювати її.



У програмі Snarfer натиснути кнопку "+" та додати стрічку ("Лента..."). Додавання стрічки досить просте, у більшості випадків можна лише натискати кнопку Далее.

б) У Mozilla Firefox з'явиться сторінка, на якій потрібно вибрати у списку програму Snarfer та натиснути кнопку "Підписатися":



Зовнішній вигляд програми Snarfer після додавання папок і стрічок може бути таким:



У браузері Opera є вбудований читач новин . Після натискання на позначку RSS у цьому браузері одразу можна підписатися і читати новини.


Окремо існують онлайнові RSS-агрегатори. На особливу увагу заслуговує Google Reader.

На цей блог також можна підписатися. Зверніть увагу на останній рядок на сторінці: "Підписатися на: Дописи (Atom)". У блозі використовується не RSS, а Atom. Проте Snarfer вміє працювати і з цією технологією.

Рекомендую відео про використання RSS. У цьому відео під Рідером можна розуміти нашу програму Snarfer.



1 коментар:

  1. не забувай про google reader. крім того шо він зручний, дозволяє відмічати то шо сподобалося, ділитися матеріалами з іншими людьми він також часто рекомендує нові фіди на основі того шо тебе зацікавило

    ВідповістиВидалити